Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulan Sorular
Terapinin süresi ne kadar?
Terapinin süresi, bireyin ihtiyaçlarına ve sorunlarının doğasına bağlı olarak değişir. Genellikle, seanslar haftada bir düzenlenir ve 45-60 dakika sürer. Terapi süreci, danışanın hedeflerine ulaşması için gereken süre kadar devam eder.
Terapi sürecinde ne tür yöntemler kullanıyorsunuz?
Terapi sürecinde bilişsel-davranışçı terapi (BDT), Şema Terapi,Emdr ve Dinamik Terapi ekollerini kullanıyoruz.
Uzmanımı nasıl seçebilirim?
Ekibimiz listesine gözatabilirsin. Yetişkin-Ergen-Çocuk alanlarında çalışan uzman bir ekibimiz var.Terapistlerimizi özgeçmişleri ile birlikte inceleyebilirsin. Terapistini seçtikten sonra çalıştığı ekollere bakman önemli, sana uygun olup olmadığını anlamak için biraz araştırma yapman gerekebilir. Uzmanlık alanlarını incele, senin problemin ile terapistin uzmanlık alanı çakışıyor mu bir bakmanı öneririz.
Hangi durumlarda bir psikologa başvurmalıyım?
Kendi kendinize başa çıkmakta zorlandığınız duygusal veya psikolojik zorluklar, kaygı, depresyon, ilişki sorunları veya travma gibi durumlarda bir psikologa başvurmanız faydalı olabilir. Belirtilerinizin günlük yaşamınızı olumsuz etkilediğini düşünüyorsanız, profesyonel yardım almanız önemlidir.
Çocuğumun otizmli olup olmadığını nasıl anlarım?
Sosyal Gelişiminde ve Etkileşiminde bir problem var mı önce buna bakmanızı öneririrz.Çocuğunuz adını söylediğiniz zaman size bakıyor mu?Duygularını net bir şekilde ifade edebiliyor mu?Tekrarlayan Davranışları var mı? El Çırpma hareketi gibi...Oyuncakları amacına göre kullanabiliyor mu? Seslere veya ışığa karşı hasasiyeti var mı? Zıplamak,koşmak,bisiklete binme konularında yaşıtlarına oranla daha geride mi? Eğer çocuğunuzda bu belirtilerin bazılarını gözlemliyorsanız bir değerlendirme seansına getirmenizi öneririz.Uzmanlarımız testlerle ve oyun seansıyla daha net bir açıklama getiriyorlar. Erken Müdahale fark yaratır!
Otizmde erken müdahale neden önemlidir?Hangi yaş grubuna erken diyebiliriz?
0-3 yaş aralığında fark ettiyseniz yolun henüz başındasınız ve erken müdahale edebilirsiniz bu güzel haber! Çocuklar bu dönemde çok çabuk öğrenirler çünkü beyin plastisitesi henüz bu dönemde çok yüksektir.5yaşa kadar bu esneklik devam eder.Erken tanı çocuğun erkenden destek almasına olanak sağlar .Çocukla çalışan uzmanlar özellikle multidisipliner bir çalışmayla çocuğa uygun oyun temelli bir program oluştururlar.Çocukta dil gelişimini, sosyal gelişimi, motor gelişimi, akademik gelişimi destekleyen bir programa başlarlar.
Ergoterapi ve Floortime seanslarına çocuğumla girebilir miyim?
Elbette girebilirsiniz. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz, uzmanlarla işbirliği kurmanız sürece çok büyük bir katkı sağlar.
Çocuğum 3 yaşında ancak henüz konuşmuyor otizm den şüpheleniyorum. Ne yapmalıyım?
Bu yaştaki bir çocuğun konuşmasını bekleriz.Her gecikmiş konuşma otizm değildir ancak yine de bir uzmanın seans odasında gözlemlemesi ve değerlendirmesi gerekli gibi gözüküyor.